В състава на балсамикото има полезни органични киселини: пирогроздена, оцетна, кехлибадена, винена, ябълчена, млечна, глюконова. Балсамовият оцет е богат на витамини А, В и С. Съдържа ценни за човека микроелементи:
И това далеч не е целият списък. Балсамовият оцет носи в себе си всички вещества, необходими за организма, при това в хармонични пропорции.
Хранителната стойност на балсамикото е: около 70-90 ккал на 100 гр. (точният показател зависи от вида), мазнини и глутен няма, белтъчини – не повече от 0.49 гр., а въглехидратите са не по-малко от 17 гр. на 100 гр.
- Източник: https://biomall.bg/balsamov-ocet-kakva-e-polzata-vredata-na-tazi-iziskana-podpravkВ състава на балсамикото има полезни органични киселини: пирогроздена, оцетна, кехлибадена, винена, ябълчена, млечна, глюконова. Балсамовият оцет е богат на витамини А, В и С. Съдържа ценни за човека микроелементи:
И това далеч не е целият списък. Балсамовият оцет носи в себе си всички вещества, необходими за организма, при това в хармонични пропорции.
Хранителната стойност на балсамикото е: около 70-90 ккал на 100 гр. (точният показател зависи от вида), мазнини и глутен няма, белтъчини – не повече от 0.49 гр., а въглехидратите са не по-малко от 17 гр. на 100 гр.
- Източник: https://biomall.bg/balsamov-ocet-kakva-e-polzata-vredata-na-tazi-iziskana-podpravkaПолзи от балсамовия© 2023 OLLEO. All rights reserved | Powered by Websolution Ltd.