Балсамов оцет

Балсамов оцет

В състава на балсамикото има полезни органични киселини: пирогроздена, оцетна, кехлибадена, винена, ябълчена, млечна, глюконова. Балсамовият оцет е богат на витамини А, В и С. Съдържа ценни за човека микроелементи:

И това далеч не е целият списък. Балсамовият оцет носи в себе си всички вещества, необходими за организма, при това в хармонични пропорции.

Хранителната стойност на балсамикото е: около 70-90 ккал на 100 гр. (точният показател зависи от вида), мазнини и глутен няма, белтъчини – не повече от 0.49 гр., а въглехидратите са не по-малко от 17 гр. на 100 гр.

- Източник: https://biomall.bg/balsamov-ocet-kakva-e-polzata-vredata-na-tazi-iziskana-podpravk

В състава на балсамикото има полезни органични киселини: пирогроздена, оцетна, кехлибадена, винена, ябълчена, млечна, глюконова. Балсамовият оцет е богат на витамини А, В и С. Съдържа ценни за човека микроелементи:

И това далеч не е целият списък. Балсамовият оцет носи в себе си всички вещества, необходими за организма, при това в хармонични пропорции.

Хранителната стойност на балсамикото е: около 70-90 ккал на 100 гр. (точният показател зависи от вида), мазнини и глутен няма, белтъчини – не повече от 0.49 гр., а въглехидратите са не по-малко от 17 гр. на 100 гр.

- Източник: https://biomall.bg/balsamov-ocet-kakva-e-polzata-vredata-na-tazi-iziskana-podpravkaПолзи от балсамовия
Балсамовият оцет е отличен източник на антиоксиданти. Той е с високо съдържание на биофлавоноиди и фенолови съединения. Те оказват редица ползи върху здравето – намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, подобряват психическото състояние, съдействат за предотвратяването на диабет, мозъчен инфаркт, намаляват вероятността от поява на Алцхаймер, спомагат за регулиране на артериалното налягане.

Смята се, че балсамовият оцет намалява риска от поява на онкологични заболявания, намалява риска от остеопороза, влияе положително върху външния вид на кожата.

Други важни ползи от консумацията на балсамов оцет са свързани с намаляването на излишните килограми. Той може да се използва в диетите за отслабване, защото полифенолите в него действат чрез двоен механизъм – подобряват инсулиновата резистентност и възпрепятстват липогенезата.



© 2023 OLLEO. All rights reserved | Powered by Websolution Ltd.